Uncategorized @fa

نقطه اشتعال باز

نقطه اشتعال باز

خلاصه روش آزمون:

ظرف نمونه را با نمونه پرکنید به طوری که قسمت فوقانی هلال نمونه هم سطح خط نشانه ظرف نمونه شود. سپس آن را بر روی مرکز صفحه گرم کن قرار دهید. دمای ظرف نمونه و نمونه باید حداقل ۵۶ درجه سانتی گراد پایین تر از نقطه اشتعال مورد انتظار باشد. اگر نمونه بیش از خط نشانه ریخته شد، آن را با استفاده از یک سرنگ یا وسیله مناسب دیگر به گونه ای خارج کنید که سطح بیرونی ظرف آغشته نشود. هرگونه حباب هوا یا کف موجود بر سطح نمونه را با یک وسیله تیز از بین ببرید. با توجه به این که دستگاه به صورت خودکار می­باشد، شعله به صورت خودکار روشن می­شود و اندازه شعله از پیش تنظیم شده است.

نقطه اشتعال کمترین دمای تصحیح شده نمونه برای فشار محیطی ۳/۱۰۱ کیلوپاسکال است که در آن دما، منبع اشتعال باعث شعله ور شدن بخارات نمونه تحت شرایط مشخص شده آزمون شود. برای تعیین نقطه آتش گیری، آزمون ادامه می یابد تا زمانی که عبور منبع اشتعال باعث احتراق نمونه گردد و سوختن حداقل ۵ ثانیه ادامه پیدا کند.

هدف و دامنه کاربرد:

این روش آزمون اندازه گیری نقطه اشتعال و نقطه آتش گیری فرآورده­های نفتی را با استفاده از دستگاه کاپ باز کلیولند دستی و اتوماتیک توصیف می کند.

این روش آزمون برای هر فرآورده نفتی (به جز نفت کوره) با نقطه اشتعال بین ۷۹ تا ۴۰۰ درجه سلسیوس کاربرد دارد.

حجم مورد نیاز:۱۰۰ میلی لیتر

 

زمان انجام آزمون: یک روز کاری

 

استاندارد ملی ایران:  INSO 198

استاندارد بین المللی:ASTM D92

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *